Lestyános-gombás csirkeraguleves

Hozzávalók

  • 1 csirkemell filé
  • 4-5 szelet szárított vargánya (lehet friss csiperkét is használni)
  • 1 kis hagyma
  • 50-60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller)
  • 15 dkg fagyasztott zöldbab
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 15-20 dkg krumpli
  • zöldpetrezselyem
  • lestyánlevél
  • 1 paradicsom
  • 0,5 paprika
  • bors
  • csipetnyi kurkuma
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. Megpucoljuk, majd feldaraboljuk a zöldségeket. A csirkemell filét is ujjnyi szeletekre vágjuk.
    2. Az olajon megdinszteljük a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, egy csipet sót is hintünk rá, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megszórjuk petrezselyemzölddel, és addig pirítjuk ameddig a csirkemell kifehéredik, majd megfűszerezzük sóval, borssal, kurkumával. Egy fazékban közben vizet forralunk, és hozzáöntjük a zöldséges raguhoz.
    3. Beletesszük a levesbe a lestyánlevelet, zellerzöldet, a paradicsomot, a paprikát, a leöblített szárított vargányát és egészben a hagymát, együtt főzzük 5-6 percig.
    4. Belerakjuk a zöldbabot és a felkockázott krumplit. Alacsony lángon főzzük, amikor megpuhultak a zöldségek , a csirkemell kockák, beletesszük a borsót , néhány percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemzöld- és lestyánlevéllel meghintjük.(Az egész hagymát kidobjuk belőle).
    5. Forrón, petrezselyem- és apróra vágott lestyánlevéllel tálaljuk. Aki szereti tehet bele csilipaprikát! Jó étvágyat kívánok!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin