Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lestyános csirkeraguleves

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, és feltesszük főni 1,5 liter vízben a csonttal, lestyánnal, zellerzölddel, petrezselyemmel.

Ha a hús már félig puha, beletessszük a darabolt zöldségféléket is.

A liszttel fehér rántást készítünk, és ezzel besűrítjük a levest, majd lassan belecsurgatjuk a felmelegített tejfölt. Még egyszer összeforraljuk, és apróra vágott lestyánnal meg citromlével elvégezzük az utóízesítést.

A csontot, a szétfőtt zellerzöldet, szálas lestyánt, petrezselymet természetesen kivesszük a tálalás előtt.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss