Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lestyános csirkeraguleves

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csirkemell
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zöldbab
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • olaj
  • lestyán
  • petrezselyem
  • zellerzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, és feltesszük főni 1,5 liter vízben a csonttal, lestyánnal, zellerzölddel, petrezselyemmel.

    Ha a hús már félig puha, beletessszük a darabolt zöldségféléket is.

    A liszttel fehér rántást készítünk, és ezzel besűrítjük a levest, majd lassan belecsurgatjuk a felmelegített tejfölt. Még egyszer összeforraljuk, és apróra vágott lestyánnal meg citromlével elvégezzük az utóízesítést.

    A csontot, a szétfőtt zellerzöldet, szálas lestyánt, petrezselymet természetesen kivesszük a tálalás előtt.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pistuc
Jó kis recept, de nem a zöldségeket kell előbb félpuhára főzni? (Még soha nem csináltam ragulevest, de a csirke tudtommal igen hamar megfő, a zöldségnek talán több idő kéne.) Várom a választ! Kösz, P.

Hasonló Receptek

Magazin