Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lepényke

default user icon
1 2.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg liszt
  • fél tasak instant élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • fél citrom reszel héja
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 tojás
  • 5 dkg lágy vaj
  • fél liter langyos tej
  • 10 dkg mazsola
  • bőségesen vaj vagy olaj a sütéshez
  • fahéjas porcukor a szóráshoz
  • szilvabefőtt vagy almakompót a tálaláshoz

Elkészítés

    Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük az élesztővel, a cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal, a szerecsendióval, a tojással, a vajjal, a tejjel és egy csipet sóval. Alaposan összedolgozzuk. A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, és konyhai papírkendővel felitatjuk róla a vizet. A tésztába keverjük a mazsolát, letakarjuk, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük, amíg a duplájára dagad.

    Elkészítés: Fritőzben vagy nagy lábosban bőségesen vajat vagy olajat forrósítunk. Egy evőkanálnyi masszát kilapítunk, a forró zsiradékba tesszük, és aranybarnára sütjük. Egyszerre csak annyi lepényt süssünk, hogy ne érjenek össze. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük, és és azonnal megszórjuk fahéjas porcukorral. Szilvabefőttet vagy almakompótot kínáljunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sussmeister
Üdv! Kipróbáltam, és...Ez a recept szörnyű, már bocsi:s A tej mennyisége túl sok, a tészta állaga ettől folyékony és kezelhetetlen lesz.Az íze rettenetes, nem jön ki az az ízhatás, amit a szerző el szeretett volna érni vele. Szóval, összességében, kár az időért és az alapanyagért.Sajnálom, de kipróbálás után ez a véleményem erről a "cuccról" (kajának nem merném nevezni.:s

Hasonló Receptek

Magazin