Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lepényhal fokhagymás spenóttal

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halat leöblítjük, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A spenótot kiválogatjuk, megtisztítjuk, megmossuk. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Kisebb adagokban hozzáadjuk a spenótot, és megvárjuk, amíg a levelek összeesnek. Kevergetve 1-2 percig pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

A vajat felforrósítjuk, néhány perc alatt megpirítjuk rajta a halfilé mindkét oldalát, frissen őrölt borssal megszórjuk. A spenóttal és 1-1 evőkanál tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss