Elkészítés: A lisztet a vajjal, a tojások sárgájával, a darált dióval és a cukorral alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és 6 darab, egyre kisebb átmérőjű lapot vágunk belőle. Sütőpapírral borított sütőlemezen, 180 fokra (légkeveréses sütőben 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral, a dióval, a cukorral meg a tojásokkal kis lángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt csokoládét, majd ha langyosra hűlt, a habosra kikevert vajat is hozzáadjuk. A tésztalapokat a krémmel megkenve egymásra helyezzük, végül gőz fölött megolvasztott csokoládéval leöntjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre