Lepcsánka

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 2 kg krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • olaj
  • liszt
  • bors (frissen őrölt)

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Állni hagyjuk, majd a kiengedett levét leöntjük.

    2 evőkanál olajjal és annyi liszttel elegyítjük, hogy nem túl laza és nem is nagyon kemény masszává váljon. Az egész fej fokhagymát megpucolva, összezúzva és a borsot belerakjuk.

    Ízlés szerinti nagyságú adagokat merítünk, és kevés olajjal kikent vagy teflonos serpenyőben szétterítve átsütjük. A pogácsák ne legyenek túl vastagok, mert belül nyers marad.

    Köretként, de borkorcsolyaként is kiváló. Tejföllel leöntve is finom, laktató.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek