Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lepcsánka, macok, tócsni

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Mindhárom variáció tulajdonképpen ugyanaz, csak a fűszerekben és a sütés módjában van minimális eltérés. Az eltérés kicsinysége ellenére mégis teljesen más ízt kapunk. Az alap, hogy pucolt burgonyát ledarálunk húsdarálón, és lisztet keverünk hozzá, sózás után.

Lepcsánka: Kell só, bors, minimális tört fokhagyma. Kevés zsiradékon sütjük palacsintasütőben. A kisütött palacsintákat fogyaszthatjuk csak úgy magában, de köretnek is adhatjuk.

Macok: Ugyanígy készü, csak fokhagyma nélkül, és zsírozott tepsiben terítjük el és sütjük pirosra.

Tócsni: A lepcsánkával megegyező a tésztája, de bő zsiradékban sütjük, nagyméretű kanállal szaggatva. Szaggatáskor a zsiradékban szétnyomjuk a kanállal.

Megjegyzés

Mindegyik variációba keverhetünk, apróra vágott, dinsztelt vöröshagymát is vagy pirított darált húst is, vagy mindkettőt.

A darálás nagyon bevált sztrapacska esetében is. - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek

Friss