Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült, mi történik, ha lenyeljük a dinnyemagot!

default user icon
MME
Kimagozod a dinnyét evés előtt, vagy a magokkal együtt eszed? Most kiderült, melyik módszer az egészségesebb!

Dinnyeevésben kétféle ember létezik: aki gondosan kimagozza, egy késsel kipiszkálja a magokat és az, aki nem bajlódik ezzel, hanem magosul eszi a lédús, édes gyümölcsöt. A Ripost.hu utánajárt, melyik módszer az egészségesebb, és mi történik a szervezetünkkel, ha lenyeljük a dinnye apró magjait.

Kiderült, hogy a dinnyemag kifejezetten egészséges. A My Food Data oldal által szerint a rendkívül jót tesz a szervezettel, hiszen tele van fehérjével, remek ásványianyag- és vitaminforrás, és csak kevés szénhidrátot tartalmaz. Sok benne a B-vitamin, a magnézium, a kálium, a cink.

Ha te is azok közé tartozol, akik magostul fogyasztják a dinnyét, akkor ezzel nagyon sokat teszel a szíved egészségéért, viszont nyersen, egészben fogyasztva a magok többsége áthalad a szervezeteden.

De ha kiválogatod, és serpenyőben megpirítva elrágcsálod őket, nem csupán finom nassolnivaló lesz a végeredmény, de pótolod a napi magnéziumbevitel 35 százalékát is. Ezzel pedig a szervezetednek segítesz abban, hogy szabályos legyen a szívverésed, plusz a dinnyemag helyreállítja a vércukorszintedet is.

Az emésztésnek is jót tesz a dinnyemag; sőt, a zsírégetést is felpörgeti. Egyrészt úgy eltelít, hogy eszedbe sem fog jutni egyéb nassolnivaló után nézni, másrészt a benne található rostok megkönnyítik az emésztést.

Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy ne vigyük túlzásba a fogyasztását; egy kis pohárnyi bőven elég egy napra a dinnyemagból. Ha túl sokat fogyasztasz belőle, szorulást okozhat.

Készíthetsz belőle teát is úgy, hogy fél liter vízben lassú forralással 15 percig főzöl két kanál magot. 

A dinnyemag csodát tesz a bőrrel is, erről bővebben a Ripost cikkében olvashatsz.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss