Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lenmagos mini hamburger

Hozzávalók

  • A zsemlékhez:
  • 60 dkg liszt (sima)
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 15 dkg joghurt
  • 1 dl olaj
  • 4 dkg élesztő
  • 1 ek cukor (élesztőhöz)
  • 1 db tojássárgája (kenéshez)
  • A húspogácsához:
  • 50 dkg darált hús (marha)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek őrölt bors
  • 2 ek mustár
  • 4 ek ketchup
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • Töltéshez:
  • 2 db paradicsom
  • 0,5 db fej saláta
  • 10 dkg uborka
  • 0,5 db lila hagyma
  • sajt
  • ketchup
  • majonéz
  • kicsi fanyársak

Elkészítés

    1. A tejet felmelegítjük, majd a cukorral elkeverve felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba kimérjük és hozzáadjuk a joghurtot, egy pici sót, tojást és az olajat, aztán a felfutott élesztős tejet is hozzáadjuk és összegyúrjuk. A ragadós tésztát fél órán át meleg helyen kelesztjük.
    2. A darált húst összekeverjük a nagyon apróra vágott hagymával, tojással, mustárral és a ketchuppal. A sót és a borsot csak lassan keverjük hozzá, hogy nehogy összeálljon. Ezután hűtőben 30-45 percig hagyjuk összeérni az ízeket.
    3. Szilikon, vagy egy fém muffin sütőformát kivajazunk és másfél evőkanál húsmasszát kanalazunk minden formába úgy, hogy lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 pedig sütjük.
    4. Ha elkészültünk, a muffin sütőformát újra kivajazzuk és pici golyókat szaggatunk bele a tésztából, aminek a tetejét tojássárgájával megkenjük és pici lenmaggal megszórunk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 pec alatt barnára sütjük.
    5. Ha minden kihűlt, kettévágjuk a zsemléket. A zsemlék alsó felét majonézzel , a felsőt ketchuppal kenjük. Ízlés szerint salátalevéllel, sajttal, vékonyra vágott paradicsommal, uborkával, hagymával töltjük majd egy kis fanyárssal átszúrjuk.

    HAMBURGER - HÁZILAG >>> 

    LECSÓKRÉMES HAMBURGER >>> 

    HAMBURGER ALMÁS PULYKAHÚSSAL ÉS EXPRESSZ LILAKÁPOSZTÁVAL >>> 

Megjegyzés

Köszönjük a receptet Emmának!

Emma2105
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin