A lisztet egy tálban elvegyítjük 3 dkg lenmaggal. A halom közepébe mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntünk 3,5 dl langyos vizet, majd hozzáadjuk a cukrot, a feldarabolt vajat és a sót. Robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, és kb. 5 percig dagasztjuk, amíg a selymessé vált tészta elválik a táltól. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 60 perc alatt.
A megkelt, lisztezett deszkán átgyúrt tésztát hengerré sodorjuk, majd 12 egyforma adagra vágjuk, és mindet golyóvá formázzuk. A golyók közepét lisztes mutatóujjunkkal egészen a deszkáig benyomjuk, és a lyukat ujjunkat körbeforgatva kitágítjuk. A tésztakarikákat konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 percig.
Közben egy nagy lábosban felforralunk 3 l vizet 1 ek sóval. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, továbbá 2 tepsit leterítünk sütőpapírral. A megkelt tésztakarikákat négyesével egymás után a lobogó sós vízbe csúsztatjuk, és adagonként 30 másodpercig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiemeljük, majd lecsepegtetjük és a tepsikbe tesszük.
Az elkevert tojással megkent bageleket megszórjuk a maradék lenmaggal, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt. Rácsra téve hűlni hagyjuk, végül félbevágjuk, és megtöltjük rukkolával, a camembert-rel, valamint felkarikázott uborkával és paradicsommal.