Lengyel süti Márton-napra (Rogal więtomarciński)

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3,5 bögre liszt
  • 3 kanál cukor
  • egy csipet só
  • 1 bögre tej
  • 25 dkg vaj
  • 1 evőkanál szárított élesztő
  • 3 tojás
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg (fehér) mák
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg mogyoró
  • 3 evőkanál tejszín
  • fél bögre porcukor
  • aszalt gyümölcsök (mazsola, datolya...)
  • A megkenéshez:
  • 1 tojás
  • tej
  • A mázhoz:
  • citromlé
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt tejben felfuttatjuk. A tojást a cukorral kikeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vajat, majd az átszitált lisztet, a tejet, az élesztőt. Ezután letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni.

    A diót, a mogyorót és a mákot ledaráljuk, megpörköljük, majd cukorral, tejszínnel elkeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk.

    A megnőtt tésztát kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, megtöltjük a masszával, majd félholdakat formázunk belőlük. Pici tejjel elkevert tojással lekebjük. Ezután még kelesztjük őket tovább.

    Ha megnőttek, 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Még melegen megkenjük porcukorból és citromléből kikevert cukormázzal.

Megjegyzés

Poznań városában többszáz éves hagyománya van ennek a finom ünnepi kiflinek.

Rommie
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek