Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lendülj formába profi edzőkkel Budapest szabadtéri finteszparkjaiban!

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretében szeptember közepétől október 2-ig a főváros több szabadtéri fitneszparkjában tartanak edzés- és életmód tanácsadással kísért edzéseket a Testnevelési Egyetem és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakemberei.

A nagy sikerű tavaszi, saját testsúlyos edzéseket előtérbe helyező programsorozat után ősszel újra a szabadtéri fitneszparkokban található, ingyenesen használható sporteszközök és azok szakszerű használatára fókuszáló rendezvényeken vehetnek részt a sportolókedvű budapestiek. A program részeként minden érdeklődő személyes tanácsadást is igénybe vehet, amely kapcsán hasznos ismereteket szerezhet arról, hogy milyen változásokat lenne érdemes végrehajtania az életmódjában az életminősége javításához, illetve hogyan építheti be a mindennapjaiba a sportolást.



„Szerencsére egyre több helyen elérhetőek ezek az ingyenes sporteszközök Budapest területén, amelyeket tényleg bárki, különösebb sportelőélet nélkül tud használni. Ha valaki teljesen kezdő, akár még ezek a klasszikus mozgáspályát követő gépek is frusztrációt, akár sérülést is okozhatnak. Ugyan mindenhol ábra mutatja, hogyan kell azokat használni, mégis jó, ha először szakember tanácsát kérjük ki, hogyan is kezdjünk neki” - mutat rá Katus Tamás aerobik világbajnok, szakoktató, egyetemi adjunktus.

A kerületi kondiparkok edzésprogramja alkalmával első lépésben egy állapotfelmérést és egy alapos anamnézist követően bemelegítés történik minden óra 30. percében. A bemelegítés után egy olyan speciális köredzés veszi kezdetét, mely a kondigépek és egyéb fitnesz eszközök együttes alkalmazásával, egész testes programot biztosít a részvevők számára. A gyakorlatok típusa, intenzitása valamint ismétlés száma mindig igazodik a közönség igényeihez, így teljes mértékben személyre szabott program jön létre a résztvevők számára.

Az ingyenes programsorozat három héten keresztül, minden szerdán délután és szombat délelőtt várja az érdeklődőket Budapest különböző kerületeiben.

Helyszínek és időpontok:

2019. szeptember 21., szombat 10.00-14.00
X. kerület, Óhegy park

2019. szeptember 25., szerda 17.00-20.00
V. kerület, Honvéd tér

2019. szeptember 28., szombat 10.00-14.00
XVII. kerület, XV. utca

2019.10.02., szombat 10.00-14.00
XII.ker., Városmajor

Ezek is érdekelhetnek

Friss