Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsetál

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 zellerszár
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fél teáskanál szárított rozmaring
  • 20 dkg apró lencse
  • 2 babérlevél
  • 1 l zöldségleves kockából
  • 25 dkg szarvacska tészta

Elkészítés

    Előkészítés: A szalonnát apró csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zellerszárat megmossuk, leveleit leszedjük, félretesszük, a szárat vékony karikákra vágjuk.
    Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk egy lábosban, és megpirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellert. Rövid ideig együtt pároljuk, majd majoránnával ízesítjük. A lencsét leöblítjük, a babérlevéllel és a húslevessel együtt a hagymára öntjük. Együtt kb. 40 percig főzzük. A főzési idő letelte előtt kb. 10 perccel beleszórjuk a tésztát, és hagyjuk megpuhulni. Végül sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt apróra vágjuk a zellerzöldet, az ételre szórjuk, megcsepegtetjük kevés olívaolajjal, és tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 2288 kJ/546 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin