Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsesaláta mini polippal

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A vöröslencsét 5 percig, a zöld lencsét 15 percig főzzük 1-1 csipet sóval, 2-2 evőkanál mustárral, 1-1 db babérlevéllel, majd leszűrjük.

2. A polipokat 5 dkg vajon megforgatjuk, picit megpirítjuk, fehérborral felöntjük, és még 10-15 percig főzzük. A végén 5 dkg hideg vajat adunk hozzá.

3. A zöldségeket 2x2 mm-es kockákra vágjuk, a lencsékkel elkeverjük.

4. A lencsét tányérra szedjük, ráhalmozzuk a polipokat, és a levével leöntjük.

Tipp: Nem muszáj a lencséket és az aprított zöldségeket összekeverni, rakhatjuk külön-külön is a tálra.

Elkészítés: 30 perc
Fogyasztható: azonnal

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss