Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsés töltött kel

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • őrölt fűszerkömény
  • majoránna
  • 1 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma (közepes)
  • 2 szelet füstölt oldalas (csont nélkül)
  • bors (őrölt)
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 30-35 dkg darált sertéscomb
  • 4 ek lencse (előző este beáztatott)
  • 2 ek zabpehely
  • kapor
  • 1 tk brassói fűszerkeverék
  • 1 db tojás
  • vaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1,5 dl sűrű paradicsomlé
  • 1,5 dl tejszín
  • tejföl

Elkészítés

    1. A kelkáposzta leveleket torzsájáról leszedjük, kiválogatunk kb. 12 db levelet, a vastag erezetet levágjuk. Egy fazékban vizet forralunk, abba őrölt köményt, majoránnát, sót teszünk és 1-2 percig előfőzzük a leveleket, de csak annyira, hogy ne főjjön szét, göngyölhető legyen a káposztalevél.
    2. Egy ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük az apró kockára vágott felaprított füstölt oldalas felét, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. Hozzáadjuk a darált húshoz, beletesszük a lencsét, a zabpelyhet, fűszerezzük csipetnyi szárított kaporral, petrezselyemzölddel, brassói fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük.
    3. Egy nagy méretű jénai tálat kivajazunk, a tál aljába rakunk néhány felaprított füstölt oldalast. Megtöltjük a káposzta leveleket és a tálba sorakoztatjuk őket.Tetejére paradicsomot és paprikát karikázunk. Felöntjük paradicsomlével, tejszínnel úgy, hogy legalább félig ellepje a töltelékeket, a jénai tetejét ráborítjuk és kb 1,5 órát a sütőben sütjük. (aki szeretné, hogy megpiruljon az utolsó 15 percben vegye le a tálról a fedelet. Tejföllel tálaljuk. 

    TÖLTÖTT KELKÁPOSZTA FEHÉR HAGYMAMÁRTÁSSAL >>> 

     

Megjegyzés

Remek téli étel, amelyet fogyókúrázók, cukorbetegek is beiktathatnak az étrendjükbe.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin