Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsés rizssaláta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2-4 személyre, étvágytól függően :) :
  • 3 dl főtt lencse
  • 3 dl főtt rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej lilahagyma
  • Az öntethez:
  • 1 dl olíva- vagy kukoricaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kávéskanál bazsalikom
  • 1/2 kávéskanál csombor
  • 2 evőkanál sós szójaszósz
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Tedd fel főni a lencsét és a rizst. A lencsét érdemes előtte néhány óráig áztatni, hogy hamarabb kész legyen.

Közben készítsd el az öntetet: Az olajba keverd bele a szójaszószt és a citromlevet, majd a szárított fűszereket. Utána reszeld bele a fokhagymát, és tégy bele egy pici borsot vagy borsikafüvet.

A rizst és a lencsét közvetlenül a főzés után keverd össze (hogy az ízek jól összeérjenek) egy salátástálban a következő módon: a rizsre öntsd rá az öntetet, az apróra összevágott petrezselymet és lilahagymát. Ezután keverd össze alaposan, majd óvatosan forgasd bele a lencsét, hogy az ne törjön szét, mert akkor nem lesz gusztusos.

Úgy lesz finom, ha 20-30 percig áll. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

Megjegyzés

Ínyencek az olaj helyett kipróbálhatják kacsazsírral is.
- makosfuge

Ezek is érdekelhetnek