Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsés-kukoricás tányér

MME MME
3
30 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A tésztafőzéshez vizet forralunk. A lencsét megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk.
Elkészítés: A lencsét a húslevesben megfőzzük. Leszűrjük. A tésztát megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Az olajat felforraljuk, és megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsásra pirítjuk. Sóval-borssal ízesítjük. A paradicsomot a konzervdobozban hosszú pengéjű késsel apróra vágjuk, a húsra öntjük a kukoricával együtt. Hagyjuk, hogy kissé elfője a levét. A szószt borssal, (erős) paprikával, és az oregánóval ízesítjük. Tálalás előtt belekeverjük a lencsét.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 2895 kJ/692 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss