Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsés göngyöleg

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg vörös lencse
  • 2 nagy padlizsán
  • 2 paradicsom
  • 1 dl tejszín
  • 2 póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fél zöld húsú paprika
  • 5 dkg gomba
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 evőkanál margarin

Elkészítés

    Előkészítés: A lencsét megmossuk, majd fél l sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Közben megmossuk a padlizsánt, szárazra töröljük, hosszában kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kinyomjuk a magját, a húsát összetörjük, majd a tejszínnel turmixgépben pépesítjük. A póréhagymát és fokhagymát megtisztítjuk, a póré fehér részét és a fokhagymát apróra vágjuk. A póré zöld részéből vastag csíkokat vágunk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a húsát apró kockákra vagdaljuk. A gombát megmossuk, és szintén felaprítjuk.
    Elkészítés: A lencséhez hozzáadjuk a paradicsomos pürét, a zöldségeket, a diót, a parmezán sajtot. Megszórjuk a majoránnával, az ételízesítővel, borssal, és összekeverjük. A padlizsánszeleteket konyhai papírtörlővel leitatjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és a tekercseket a póréhagyma zöldjéből vágott csíkokkal átkötjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egymásmellé berakjuk a tekercseket, és kb. 1 óra 15 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin