Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsés, cukkinis rakott burgonya

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg lencse
  • 1-22 db babérlevél
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 db cukkini
  • 3-4 szem nagyobb burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek paradicsompüré
  • bors
  • római kömény
  • koriander

Elkészítés

    1. A lencsét a babérlevéllel és a köménnyel puhára főzzük, a burgonyát sós vízben a héjával együtt megfőzzük.
    2. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasszuk, hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, az apró kockákra vágott paradicsomot és jól átpirítjuk. Ízesítjük és ha megpuhultak a zöldségek, besűrítjük a paradicsompürével, majd a megfőtt és lecsepegtetett lencsét is hozzákeverjük.
    3. A burgonyát megpucoljuk és karikára vágjuk, a felét, egy kivajazott sütőforma aljára szétterítjük, ráhalmozzuk ragu felét, majd betakarjuk a maradék burgonyaszeletekkel. A tetejére rárakjuk a megmaradt ragut és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt összesütjük. Fokhagymás tejföllel vagy joghurttal meglocsolva fogyasszuk.

    5 IZGALMAS RECEPT LENCSÉVEL, AMIT MÉG NEM PRÓBÁLTÁL >>>

    TEPSIS ÉS RAKOTT KRUMPLI: 13 OLCSÓ ÉS EGYSZERŰ BURGONYÁS ÉTEL >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin