A lencsés-cukkinis rakott burgonya elkészítéséhez a lencsét a babérlevéllel és a köménnyel puhára főzzük, a burgonyát sós vízben a héjával együtt megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, az apró kockákra vágott paradicsomot és jól átpirítjuk. Ízesítjük, és ha megpuhultak a zöldségek, besűrítjük a paradicsompürével, majd a megfőtt és lecsepegtetett lencsét is hozzákeverjük.
A burgonyát megpucoljuk és karikára vágjuk, a felét, egy kivajazott sütőforma aljára szétterítjük, ráhalmozzuk ragu felét, majd betakarjuk a maradék burgonyaszeletekkel.
A tetejére rárakjuk a megmaradt ragut és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük. Fokhagymás tejföllel vagy joghurttal meglocsolva fogyasszuk.