Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsés csirke

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg lencse
  • 2 db kicsi, kb. 60 dkg-os, konyhakész csirke
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 közepes szál sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 mokkáskanál borókabogyó
  • fél citrom leve

Elkészítés

    Elkészítése: A lencsét átválogatjuk, megmossuk és hideg vízbe áztatjuk. A csirkéket félbevágjuk, az olajon nagy lángon körös-körül átsütjük, majd egy kevés vízzel fölöntjük. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a húshoz adjuk. Megsózzuk, a babérlevéllel meg a borókabogyóval fűszerezzük. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben elfövő levét pótoljuk. Ezután a húst félretesszük, a levét leszűrjük. A lencsét lábasba töltjük, a csirke ízes párolólevét ráöntjük, és annyi vízzel engedjük föl, hogy aellepje. Lefödve, kis lángon kb. 40 perc alatt puhára főzzük, úgy, hogy a végén a fedelet leemeljük, így a levét szite teljesen elfővi. Ekkor a fél csirkéket hozzáadjuk, összeforraljuk és pár csepp citromlével ízesítjük.

    Elkészítési idő: 3 óra

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

cirbu
Ezt a babonát mi is betartjuk :)) De máskor szívesen kipróbálnám ezt a receptet, de azt hiszem szilveszterre maradok a savanyú lencsénél, ami nagyon ígéretesnek tűnik.
Peggy
A recept nagyon fincsinek tünik, ám a gond ott kezdödik, hogy a csirke "szétkaparja a pénzt ", így csak sertés husi ajánlott elsejére, mert az meg összetúrja :)))))))))), viszont lehet, hogy az egész csak babona, de mi beszoktuk tartani :-)

Hasonló Receptek

Magazin