Lencsés burrito édesburgonya-csíkokkal

Hozzávalók

  • 400 g lencse (konzerv)
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 100 g csiperkegomba felaprítva
  • 1 ek szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek almalé
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 nagyobb édesburgonya
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 uborka
  • 2 ek rizsecet
  • 0,5 lime leve

Elkészítés

    A felaprított hagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát. 3-4 percig főzzük, majd miután kieresztette a levét, hozzáadjuk a szójaszószt és a lencsét.

    Összekeverjük, majd jöhet az összetört fokhagyma és az almalé.

    Megvárjuk, amíg a leve elpárolog, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a szezámolajat, és félretesszük.

    Egy másik edényben olívaolajat hevítünk, majd beletesszük a meghámozott, felcsíkozott édesburgonyát és sárgarépát. 5 percig pároljuk közepes lángon, majd hozzáadjuk a felcsíkozott uborkát.

    Hozzáadjuk a rizsecetet, a lime levét, megsózzuk és elkeverjük.

    A lencsét és a zöldségeket tortillába tekerve fogyasztjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek