- Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 20 dkg füstölt tarja vagy csülök
- 1 db babérlevél
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehér répa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés őrölt bors
- csipetnyi tárkony
- ételízesítő
- só
- cukor
- ecet
- 1 evőkanál liszt
- kevés olaj

Elkészítés: A lencsét este megmosva beáztatjuk, reggel feltesszük főni a kockára vágott zöldségekkel, a füstölt hússal, a babérlevéllel, az apróra vágott
hagymával és fokhagymával, valamint afűszerekkel.
Amíg fő a lencse, kevés olajon 1 evőkanál lisztből, kevés apróra vágott vöröshagymából, fokhagymából és pirospaprikából rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedjük, végül a megfőtt levesbe öntjük, és jól kiforraljuk.
Ízesítjük cukorral, ecettel vagy mustárral a levest. Megszórjuk egy csipet tárkonnyal. Aki szereti, tejfölt is adhat hozzá.
Fotó: AS