Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencseleves tárkonnyal és füstölt hússal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg lencse
  • 20 dkg füstölt tarja vagy csülök
  • 1 db babérlevél
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehér répa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés őrölt bors
  • csipetnyi tárkony
  • ételízesítő
  • cukor
  • ecet
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét este megmosva beáztatjuk, reggel feltesszük főni a kockára vágott zöldségekkel, a füstölt hússal, a babérlevéllel, az apróra vágott
    hagymával és fokhagymával, valamint afűszerekkel.

    Amíg fő a lencse, kevés olajon 1 evőkanál lisztből, kevés apróra vágott vöröshagymából, fokhagymából és pirospaprikából rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedjük, végül a megfőtt levesbe öntjük, és jól kiforraljuk.

    Ízesítjük cukorral, ecettel vagy mustárral a levest. Megszórjuk egy csipet tárkonnyal. Aki szereti, tejfölt is adhat hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin