Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencseleves kolbásszal

default user icon
5/5
Lencseleves kolbásszal

Hozzávalók

  • 30-40 dkg lencse
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellerszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • zöldségleveskocka (elhagyható)
  • 1-2 pohár tejföl
  • 1 szál kolbász (esetleg vastag szelet főtt tarja)
  • 3 ek liszt
  • olaj
  • 1/2-1 ek pirospaprika

Elkészítés

    1. A lencsét előző este beáztatjuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, és kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, egyben hagyjuk. Feltesszük főni a lencsét, a zöldségeket, az egész fej hagymát és 2 gerezd egészben hagyott fokhagymát. Később, amikor már fő a leves, beletesszük a babérleveleket, fűszerezzük sóval és borssal, végül a leveskockát (1-2 db) is hozzáadjuk.
    2. Közben elkészítjük a rántást 3 evőkanál lisztből és annyi olaj ból, amennyit felvesz a liszt. Folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg már jól nem habzik. Ekkor levesszük a tűzről, belenyomjuk a maradék fokhagymákat, fél percig pirítjuk, azután hozzáadunk kb. 1/2-1 evőkanál pirospaprikát. Hideg vízzel kicsit felhígítjuk, ha sok a levesen a lé, abból is meríthetünk hozzá. Ebbe a mártásba beleteszünk 1-2 kis doboz tejfölt, és csomómentesre keverjük.
    3. Amikor már majdnem kész a lencse, belerakjuk a kolbászt vagy a kockákra vágott főtt tarját. Ha megpuhultak a zöldségek és a lencse is, belekeverjük a rántást, és még pár percig együtt főzzük.

    Fűszeres lencseleves >>> 

    Tárkonyos lencseleves tejfölösen >>> 

    Paradicsomos lencseleves >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek