Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencseleves kolbásszal

60 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket, és kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, egyben hagyjuk.
  3. Feltesszük főni a lencsét, majd a zöldségeket, az egész fej hagymát és 2 gerezd egészben hagyott fokhagymát hozzáadjuk. Később, amikor már fő a leves, beletesszük a babérleveleket, fűszerezzük sóval és borssal, végül a leveskockát is hozzáadjuk.
  4. Közben elkészítjük a rántást. 3 evőkanál lisztből és annyi olajból, amennyit felvesz a liszt. Folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg már jól nem habzik. Ekkor levesszük a tűzről, belenyomjuk a maradék fokhagymákat, fél percig pirítjuk, azután hozzáadunk kb. 1/2-1 evőkanál pirospaprikát. Hideg vízzel kicsit felhígítjuk, ha sok a levesen a lé, abból is meríthetünk hozzá. Ebbe a mártásba beleteszünk 1-2 kis doboz tejfölt, és csomómentesre keverjük.
  5. Amikor már majdnem kész a lencse, belerakjuk a kolbászt vagy a kockákra vágott főtt tarját. Ha megpuhultak a zöldségek és a lencse is, belekeverjük a rántást, és még pár percig együtt főzzük.
  6. Forrón kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss