Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencseleves gesztenyével

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg lencse
  • 2 db babérlevél
  • 5 dkg szalonna
  • 20 db sült gesztenye
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • 1 csipet szárított majoránna
  • 4 db friss bazsalikomlevél
  • 1 db erős paprika
  • 1 ek paradicsompüré
  • bors

Elkészítés

    1. A lencsét megmossuk, megszórjuk egy kevés sóval, és 1,5 liter vízben puhára főzzük a bérlevéllel. A szalonnát felkockázzuk. A gesztenyét meghámozzuk, és darabokra vágjuk.
    2. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, beletesszük a gesztenyét, és egy kis ideig pirítjuk. Meghintjük kakukkfűvel, majoránnával, bazsalikommal, hozzáadjuk a félbevágott erős paprikát, felengedjük egy merőkanál meleg vízzel, és elkeverjük benne a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, és  egy rövid ideig forraljuk.
    3. A szalonnás-gesztenyés keveréket a megfőtt lencséhez adjuk, még 10 percig főzzük, azután a tányérokba merve, pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.

    LEGYETEK GAZDAGOK AZ ÚJÉVBEN: A LEGJOBB LENCSÉS ÉTELEK EGY HELYEN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin