Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencseleves gesztenyével

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, megszórjuk egy kevés sóval, és 1,5 liter vízben puhára főzzük a bérlevéllel. A szalonnát felkockázzuk. A gesztenyét meghámozzuk, és darabokra vágjuk.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, beletesszük a gesztenyét, és egy kis ideig pirítjuk. Meghintjük kakukkfűvel, majoránnával, bazsalikommal, hozzáadjuk a félbevágott erős paprikát, felengedjük egy merőkanál meleg vízzel, és elkeverjük benne a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, és  egy rövid ideig forraljuk.
  3. A szalonnás-gesztenyés keveréket a megfőtt lencséhez adjuk, még 10 percig főzzük, azután a tányérokba merve, pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.

LEGYETEK GAZDAGOK AZ ÚJÉVBEN: A LEGJOBB LENCSÉS ÉTELEK EGY HELYEN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss