Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsekrémleves

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 50 dkg lencse
  • 1 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg rizs
  • 4 evőkanál ételízesítő
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojássárgája

Elkészítés

    Előkészítés: A lencsét megmossuk, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje, és 3 óra hosszat áztatjuk. A répát, a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, de nem daraboljuk.
    Elkészítés: Áztatás után a lencsét leszűrjük, majd annyi vízbe amennyi ellepi, a hagymával és sárgarépával feltesszük főni. Lefedjük, és a forrástól számítva kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A hagymát és a sárgarépát kivesszük, a lencsét turmixgépben simára összetörjük. A rizst forró sós vízbe tesszük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és tálalásig melegen tartjuk. Az ételízesítőt két liter vízzel felforraljuk. A tejet kis lábasba öntjük és felmelegítjük. A vajat nagyobb edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Belekeverjük a lencsepürét, felöntjük a levessel és a tejjel, majd habverővel simára keverjük és jól felforraljuk. Levesszük a tűzről. A tejszínt simára keverjük a tojássárgájával, belekeverjük a levesbe és a rizzsel tálaljuk. Már nem forraljuk tovább. Melegen finom.

Megjegyzés

1 adag: 1764 kJ/420 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

biromaria
Szörnyû! Egy leves, rengeteg piszkos edény!!!

Hasonló Receptek

Magazin