Lencsefőzelék

default user icon
4 3.6/5

Hozzávalók

Elkészítés

    20 dkg lencsét kiválogatunk, beáztatunk, leszűrjük. Kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Hozzáteszünk 1 fej lilahagymát, 3 gerezd kipréselt fokhagymát, 1 evőkanál mustármagot, 1 evőkanál mustárt, néhány babérlevelet és egy fél citromot héjastul. Ha puhára főtt a lencse, kidobjuk belőle a hagymát és a citromot. Ekkor sózzuk, 1 evőkanál mézzel ízesíthetjük. Hagyjuk a lábosban másnapig, mert még tovább dagad, és nem marad több leve.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

wilike 6 évvel ezelőtt
A citromnak csak a nagyon vékonyan hámozott sárga bőrét használd, ne az egész vastagságú héjat, mert akkor tényleg keserű lesz!
Dr. Varga Zsuzsa 6 évvel ezelőtt
Az ízvilága nagyon jó, de a citromhéjtól az enyém elég keserű lett, legközelebb csak a levét fogom belerakni. Én egy kis pirospaprikás rántást készítettem hozzá. Köszi a receptet!
Hering Petra 7 évvel ezelőtt
hát egy kis rántás tényleg kéne bele
Ungvári Tímea 9 évvel ezelőtt
Nem rántod be? Szerintem egy pici pirospaprikás rántással és pár evőkanál tejföllel az igazi.

Hasonló Receptek

Magazin