Lencsefőzelék

default user icon
4 3.6/5

Hozzávalók

Elkészítés

    20 dkg lencsét kiválogatunk, beáztatunk, leszűrjük. Kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Hozzáteszünk 1 fej lilahagymát, 3 gerezd kipréselt fokhagymát, 1 evőkanál mustármagot, 1 evőkanál mustárt, néhány babérlevelet és egy fél citromot héjastul. Ha puhára főtt a lencse, kidobjuk belőle a hagymát és a citromot. Ekkor sózzuk, 1 evőkanál mézzel ízesíthetjük. Hagyjuk a lábosban másnapig, mert még tovább dagad, és nem marad több leve.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

wilike 6 évvel ezelőtt
A citromnak csak a nagyon vékonyan hámozott sárga bőrét használd, ne az egész vastagságú héjat, mert akkor tényleg keserű lesz!
Dr. Varga Zsuzsa 6 évvel ezelőtt
Az ízvilága nagyon jó, de a citromhéjtól az enyém elég keserű lett, legközelebb csak a levét fogom belerakni. Én egy kis pirospaprikás rántást készítettem hozzá. Köszi a receptet!
Hering Petra 7 évvel ezelőtt
hát egy kis rántás tényleg kéne bele
Ungvári Tímea 10 évvel ezelőtt
Nem rántod be? Szerintem egy pici pirospaprikás rántással és pár evőkanál tejföllel az igazi.

Hasonló Receptek

Magazin