Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsefőzelék

Hozzávalók

  • 25 dkg lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 l víz (vagy füstölt hús lé)
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek mustár
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk cukor

Elkészítés

    1. A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és felöntjük vízzel vagy ha van, füstölt hús főzőlével.
    2. Ezután hozzáadjuk a leszűrt lencsét. Hozzáadunk még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Beletesszük a babérleveleket, és ha szükséges, megsózzuk. (Ha füstölt lével öntjük fel, akkor vigyázzunk, mert a lé már sós.) Közepes tűzön puhára főzzük.
    3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, kevés forró vízzel, vagy ha elég lé van a lencsén, akkor néhány kanállal kiveszünk belőle, és összekeverjük a lisztes tejföllel. Ezzel behabarjuk a főzeléket, majd ízesítjük a mustárral, citromlével, cukorral, jól összeforraljuk. A babérleveleket kidobjuk. Füstölt csülök szelettel, puha kenyérrel tálaljuk.

    HÁZIAS LENCSEFŐZELÉK >>> 

    BURGONYAFŐZELÉK>>> 

    BABFŐZELÉK FÜSTÖLT OLDALASSAL>>> 

Megjegyzés

A lencse nem tartozik a legkedveltebb ételek közé, viszont nagyon egészséges. (Vasban és élelmi rostokban gazdag. Ezenkívül többféle B-vitaminból is hasznos mennyiséget tartalmaz.) Érdemes megkedveltetni.

margit942
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin