Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsefőzelék szalonnával

Hozzávalók

  • 40 dkg lencse
  • 20 dkg bacon szalonna
  • sárgarépa (ízlés szerint)
  • fehérrépa (ízlés szerint)
  • 1 db zellergumó (ízlés szerint)
  • 2 db húsleveskocka vagy 1 ek szárított zöldségkeverék
  • 1 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    1. A lencsét kiválogatjuk, majd előző este beáztatjuk.
    2. A szeletelt szalonnát ropogósra sütjük, majd kiszedjük a lábasból, és félretesszük. A kisült zsíradékra tesszük a lencsét, és a kisebb kockákra vágott zöldségféléket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sót, a leveskockát, a babérlevelet, az egészben hagyott, keresztben kissé bevágott héjas vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, és puhára főzzük.
    3. Besűrítjük a liszttel elhabart tejföl lel, amely kellő sűrűségű legyen. Tálalás előtt kivesszük a hagymát, babérlevelet és a petrezselymet. Tálaláskor a tetejére tesszük a ropogós szalonnaszeleteket. Tovább ízesíthetjük még tejföl lel, citromlével, ha szükséges sózzuk.

    LENCSELEVES, -FASÍRT ÉS -SALÁTA - 10 TUTI LENCSÉS RECEPT SZILVESZTERRE, HA NEM SZERETED A FŐZELÉKET >>>

    A 16 LEGFINOMABB FŐZELÉK - PRÓBÁLD KI MINDET! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin