Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefőzelék szalonnával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A lencsét kiválogatjuk, majd előző este beáztatjuk.
  2. A szeletelt szalonnát ropogósra sütjük, majd kiszedjük a lábasból, és félretesszük. A kisült zsíradékra tesszük a lencsét, és a kisebb kockákra vágott zöldségféléket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  3. Hozzáadjuk a sót, a leveskockát, a babérlevelet, az egészben hagyott, keresztben kissé bevágott héjas vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, és puhára főzzük.
  4. Besűrítjük a liszttel elhabart tejföllel, amely kellő sűrűségű legyen. Tálalás előtt kivesszük a hagymát, babérlevelet és a petrezselymet. Tálaláskor a tetejére tesszük a ropogós szalonnaszeleteket. Tovább ízesíthetjük még tejföllel, citromlével, ha szükséges sózzuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss