A lencsét megmossuk, kb. 2 órára beáztatjuk, majd feltesszük annyi vízben főni, hogy bőven ellepje, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az aprított vöröshagymát. Lassú tűzön puhára főzzük. Amíg fő a lencse addig elkészítjük a fasírtot.
Egy tálba tesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, beleütjük az egész tojást, a felaprított petrezselyem zöldet, a préselt fokhagymát és a beáztatott, kinyomkodott kenyeret, majd jól összedolgozzuk. Vizes kézzel tojásnagyságú fasírtokat formázunk. Forró olajban kisütjük, papírtörlőre kiszedjük, hogy az olajat felfogja.
A megfőtt lencsét berántjuk. Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk a rántást, levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük felöntjük hideg vízzel és a forrásban lévő lencsére öntjük. Elkeverjük, forraljuk. Mustárral és pár csepp ecettel vagy citromlével ízesítjük. Együtt tálaljuk.