Elkészítés: A lencsét beáztatjuk egy órára, majd felrakjuk főni sóval és 1-2 babérlevéllel. Amikor már majdnem puha, olajat forrósítunk, belerakunk pár gerezd szétnyomott fokhagymát, annyi cayenne borsot, amennyire csípősen szeretjük, 1 kávéskanál garam masalát, frissen őrölt koriander és mustármagból szintén 1 kávéskanálnyit, kicsit pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, hozzákeverünk 1 kávéskanál pirospaprikát. Hozzáadunk 3 evőkanál zablisztet, kicsit pirítjuk, majd hideg vízzel felengedjük. Ezzel berántjuk a lencsét, és hozzányomunk még 2-3 gerezd fokhagymát (hogy jól érezhető legyen a fokhagyma, aki nem szereti, hagyja ki).
Tálaláskor adagonként belekeverünk 1 evőkanál zabkorpát, és a tetejét meghintjük 1 evőkanál tökmaggal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre