Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsefőzelék csicseriborsóval

Hozzávalók

  • 25 dkg lencse
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 db vöröshagyma
  • olaj
  • 2 púpos ek barna rizsliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • kurkuma
  • 2-3 ek laktózmentes tejföl
  • 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • csilipehely

Elkészítés

    1. A lencsét néhány órára beáztatjuk, majd feltesszük annyi sós vízben főni, hogy teljesen ellepje. Beletesszük a babérlevelet és vöröshagymát.
    2. Olajat hevítünk, beleszórjuk a rizslisztet, az áttört fokhagymát és a pirospaprikát, majd kicsit megpirítjuk. A rántásra a lencse főzőlevéből öntünk egy keveset, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a főzeléket.
    3. Megfűszerezzük borssal és kurkumával, belekeverjük a tejfölt, és kiforraljuk. Amikor megpuhult a lencse, hozzákeverjük az előfőzött és lecsepegtetett csicseriborsót.
    4. Tálalásnál kivesszük a babérleveleket, és csilipehellyel díszítjük.  

      Íme a recept videón >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek