Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsefazék füstölt hússal, kolbásszal

Hozzávalók

  • 1 kg füstölt hús
  • egész fekete bors
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • szegfűszeg
  • 2 db sárgarépa
  • 60 dkg zöld lencse
  • 1 csokor vegyes zöld fűszer
  • 2 pár debreceni kolbász

Elkészítés

    1. A megtisztított húst 2 órára hideg vízbe áztatjuk. Közben néhányszor lecseréljük a vizet. Azután leszűrjük a húst, lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadunk néhány szem egész fekete borsot, és közepes lángon kb. 2 órán átfőzzük.
    2. A meghámozott, félbevágott hagymákba néhány darab szegfűszeget szurkálunk, majd kuktafazékba tesszük őket a megtisztított répával, az átöblített lencsével, továbbá a zöldfűszer-csokorral együtt. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, hozzáadunk néhány szem fekete borsot, és felforraljuk. Ezután közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük.
    3. A húst kiszedjük a főzővízből, és falatnyi darabokra vágjuk. A kolbászokat megszurkáljuk villával, majd a lencséhez adjuk a hússal, továbbá annak 3 dl főzővizével együtt, és kis lángon további 20 percig főzzük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin