Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefasírt tojás nélkül zöldbabsalátával

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Főzzük az átválogatott, megmosott lencsét puhára sós vízben a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt. Szűrjük le, a fűszernövényeket távolítsuk el, a lencsét pürésítsük botmixerrel. A finomra vágott hagymát és fokhagymát fonnyasszuk meg a felforrósított olívaolaj felén, majd adjuk a lencsepüréhez. Sózzuk és borsozzuk meg.

2.

Főzzük a kukoricadarát 10–15 percig 5 dl sós vízben. Adjuk hozzá a hagymás lencsepürét, a reszelt sajtot, és formázzunk a masszából lapos pogácsákat. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk meg a fasírtokat zsemlemorzsában. Süssük mindet ropogósra felforrósított olajon. Amikor már majdnem kész, helyezzük mellé a paradicsomokat, süssük együtt néhány percig, majd vegyük ki és tartsuk melegen.

3.

Főzzük a zöldbabot ropogósra forrásban lévő, sós vízben. Szűrjük le, majd forgassuk át a megmaradt, felforrósított olívaolajon. Locsoljuk meg a borecettel. Kínáljuk a lencsefasírt mellé a paradicsommal együtt. Díszítsük néhány szál snidlinggel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss