Lencsefasírt tojás nélkül zöldbabsalátával

Hozzávalók

  • 40 dkg zöldbab
  • 20 dkg lencse
  • 1 db babérlevél
  • 1 ág kakukkfű
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg kukoricadara
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 0,5 dl olaj
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 ek fehérborecet
  • 1/2 csokor snidling

Elkészítés

    1.

    Főzzük az átválogatott, megmosott lencsét puhára sós vízben a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt. Szűrjük le, a fűszernövényeket távolítsuk el, a lencsét pürésítsük botmixerrel. A finomra vágott hagymát és fokhagymát fonnyasszuk meg a felforrósított olívaolaj felén, majd adjuk a lencsepüréhez. Sózzuk és borsozzuk meg.

    2.

    Főzzük a kukoricadarát 10–15 percig 5 dl sós vízben. Adjuk hozzá a hagymás lencsepürét, a reszelt sajtot, és formázzunk a masszából lapos pogácsákat. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk meg a fasírtokat zsemlemorzsában. Süssük mindet ropogósra felforrósított olajon. Amikor már majdnem kész, helyezzük mellé a paradicsomokat, süssük együtt néhány percig, majd vegyük ki és tartsuk melegen.

    3.

    Főzzük a zöldbabot ropogósra forrásban lévő, sós vízben. Szűrjük le, majd forgassuk át a megmaradt, felforrósított olívaolajon. Locsoljuk meg a borecettel. Kínáljuk a lencsefasírt mellé a paradicsommal együtt. Díszítsük néhány szál snidlinggel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 4 hónappal ezelőtt
Igaz konzervbabból, de ma ez lesz az ebéd. Ránézésre is guszta és ígéretes...

Hasonló Receptek

Magazin