Keress receptre vagy hozzávalóra

Lencsefasírt meleg zöldbabsalátával

Hozzávalók

  • 20 dkg lencse
  • 1 db babérlevél
  • 1 ág kakukkfű
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg kukoricadara
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 0,5 dl olaj
  • 4 db koktélparadicsom
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 ek fehérborecet
  • 1/2 csokor snidling

Elkészítés

    1.  Az átválogatott, megmosott lencsét sós vízben puhára főzzük a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt. Leszűrjük, a fűszernövényeket eltávolítjuk, a lencsét botmixerrel pürésítjük. A finomra vágott hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olívaolaj felén, majd a lencsepüréhez adjuk. Megsózzuk és megborsozzuk. 
    2. A kukoricadarát 10–15 percig főzzük 5 dl sós vízben. Hozzáadjuk a hagymás lencsepürét, a reszelt sajtot, és lapos pogácsákat formázunk a masszából. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd megforgatjuk a fasírtokat zsemlemorzsában. Mindet ropogósra sütjük a felforrósított olajon. Amikor már majdnem kész, melléhelyezzük a paradicsomokat, néhány percig sütjük együtt, majd kivesszük és melegen tartjuk.
    3. A zöldbabot ropogósra főzzük forrásban lévő, sós vízben. Leszűrjük, majd átforgatjuk a megmaradt, felforrósított olívaolajon. Meglocsoljuk a borecettel. A lencsefasírt mellé kínáljuk a paradicsommal együtt. Néhány szál snidlinggel díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin