Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefasírt mártogatósokkal

MME MME
1
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 vékony szelet toastkenyér kiszikkasztva
  • 30 dkg főtt lencse
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csokor újhagyma
  • 1 tojás
  • fél kaliforniai paprika
  • olaj a sütéshez
  • A tonhalas-paradicsomos mártogatóshoz:
  • 1 paradicsomos tonhalkonzerv
  • 12,5 dkg krém sajt
  • A körtés-currys mártogatóshoz:
  • 1 körte
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál curry
  • 1 szál újhagyma
  • 1 narancs leve
  • A balzsamos majonézhez:
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet sűrítmény

Elkészítés

Elkészítés: A kenyeret durva morzsára vágjuk mixerrel, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 80 fokos sütőben 20 percet szikkasztjuk.

A lencsét leszűrjük, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, kaliforniai paprikát és újhagymát, a tojást, és mixerrel pépesítjük, majd 4 evőkanál pirított kenyérmorzsával eldolgozzuk. Gombócokat formázunk, megforgatjuk a morzsában, és forró olajban megsütjük.

A tonhalas mártogatóshoz a paradicsomos tonhalat a krémsajttal leturmixoljuk.

A körtés mártogatóshoz a körtét megtisztítjuk és apróra vágjuk az újhagymával együtt, megszórjuk a curryvel, meglocsoljuk a narancs levével, és összeforgatjuk a félig felvert tejszínnel.

A majonézhez a tojást a mustárral és a balzsamecet sűrítménnyel egy magasfalú pohárba tesszük, a mixert a pohár aljára illesztjük, beleöntjük az olajat, majd elindítjuk a mixert, és lassan felhúzzuk, krémes majonézt kapunk.

A fasírtokat a színes mártogatósokkal kínáljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss