Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsefasírt almás pirított kelbimbóval

default user icon

Hozzávalók

  • A lencsefasírthoz:
  • 22,5 dkg vöröslencse
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk fokhagymapor
  • 12,5 dkg gesztenye
  • 4,5 dkg zabpehely (gm)
  • 6 dkg zabpehelyliszt (gm)
  • 1,5 tk kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk vöröshagymapor
  • 2 tk só
  • 65 ml ketchup
  • A pirított kelbimbóhoz:
  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 ek olíva olaj
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek barnacukor
  • 2 ek vaj (lm)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldalma
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya vagy mazsola, opcionális
  •  

Elkészítés

    1.  A lencsét átmossuk, és leszűrjük. Egy lábosba tesszük, majd 1 tk kakukkfűvel és 1 tk fokhagymaporral puhára főzzük, majd leszűrjük.
    2. A gesztenyét, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a vöröshagymaport és a sót egy aprítóba tesszük, majd liszt állagúvá aprítjuk.
    3. Egy nagyobb tálban összekeverjük a lencsét a gesztenyés zabliszttel, és egy téglalap alakú sütőformába (vagy őzgerinc formába) tesszük, a tetejét elsimítjuk. Végül megkenjük ketchuppal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
    4. A kelbimbóhoz elkeverjük az olíva olajat, a citromlevet és a barnacukrot majd félretesszük.
    5. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd az egészet puhára dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a kelbimbót és az öntetet, elkeverjük, és egy tűzálló edénybe átöntjük.
    6. 200 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütési módban 30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, alaposan összekeverjük, és további 10 percig sütjük. Ezután 10 percig grillezzük, amíg a kelbimbó megpirul.

    Videó! Így készítheted el a lencsefasírtot sült kelbimbóval! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin