Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencse saláta

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A salátához:
  • 50 dkg lencse
  • babérlevél
  • 1 csokor zöldhagyma
  • virsli
  • 1 pohár tejföl (kis)
  • 2-3 ek mustár
  • bors
  • A tálaláshoz:
  • 3 db tojás (főtt)
  • sárgarépa
  • majonéz (igény szerint)

Elkészítés

  1. A lencsét kiválogatjuk, előző este beáztatjuk, majd sós vízben a babérlevéllel majdnem teljesen puhára főzzük (Vigyázzunk rá, hogy semmiképp ne főzzük szét!), kihűtjük.
  2. A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A virslit megfőzzük és kihűtjük, felkarikázzuk. A tejfölt a mustárral, sóval, borssal összekeverjük. A kihűlt lencsét és a virslit hozzákeverjük. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  3. A főtt tojásokat megpucoljuk, tojásszelővel felszeleteljük, a répát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Üvegtálba kanalazzuk a salátát, 12 szelet tojással körberakjuk, amiket a megfelelő római számokkal „felcímkézünk” a sárgarépa csíkok segítségével.

KOLBÁSZOS LENCSEGOLYÓK>>> 

LENCSEKRÉMMEL TÖLTÖTT TOJÁS>>> 

LENCSELEVES GESZTENYÉVEL>>> 

 

Megjegyzés

A tojásokat egy ecset segítségével megkentem egy kevés majonézzel, mielőtt rákerültek volna a római számok, hogy szállítható állapotba kerüljön a saláta. Készítsük el szilveszterre, ezt követően csak várni kell, h csak várni kell, h a babona beigazolódjon, vagyis "meghozza a bőséget és a gazdagságot az új évre." :D - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss