Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencse malachússal

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárga répa
  • 10 dkg zellergumó
  • 20 dkg burgonya
  • 60 dkg bőrös malaccomb
  • 10 dkg húsos szalonna
  • őrölt köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A lencsét megmossuk, és beáztatjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A húst megmossuk, felaprítjuk a szalonnával együtt. 
    2. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, és megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk sóval és köménymaggal. Öntünk alá egy kevés vizet és lefedve pároljuk a húst 45 percig. 
    3. Belekeverjük a lencsét, a zöldségeket és a babérlevelet. Felöntjük vízzel, további 15 percig főzzük. Végül beletesszük a burgonyát is, puhára főzzük, és egy kevés tejföllel meglocsolva kínáljuk.

    A LEGFINOMABB LENCSELEVES>>> 

    LENCSÉVEL TÖLTÖTT GOMBA>>> 

    VIRSLIS LENCSESALÁTA>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin