Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lemon curd (angol citromkrém)

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A citromokat megmosssuk, szárazra töröljük, és óvatosan lereszeljük úgy, hogy a fehér részek ne kerüljenek a héjhoz. Ezután a megpucolt citromokat kifacsarjuk.
  2. A citromléhez hozzáadjuk a cukrot és az elhabart tojásokat, majd vízgőz felett habverővel addig keverjük folyamatosan, amíg elkezd besűrűsödni. Félrehúzzuk, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, valamint a lereszelt citromhéjat.
  3. Alaposan elkeverjük, majd a krémet üvegekbe töltjük, és a hűtőbe tesszük. 
Tölthetünk vele omlós kekszeket, macaronokat, adhatjuk piskótatekercsek krémjéhez, keverhetjük különféle pohárkrémekhez vagy akár rétegezhetjük is vele. A lemon curd kerülhet tortakrémekbe, pitetöltelékekbe, rácsorgathatjuk amerikai palacsintára vagy gofrira is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss