Inspirációként egy különleges Dilmah zöldtea receptet ajánlunk a Boutiq’ Bar - melyet a Drinks International szaklap 2012-es szavazásán beválasztottak a világ legjobb 50 bárja közé - tulajdonosának, Nagy Zoltánnak, az útmutatásával, aki a Dilmah tea egyik magyarországi nagyköveteként 2012-ben személyesen is bejárta a Dilmah teaültetvényeit Srí Lankán, majd a Dilmah Teaiskolában a világ legjobb teamestereitől tanult a tea alapú italok elkészítéséről.
Zoltán egyik meglepő srí lankai élménye az volt, hogy a különféle teafélék elkészítésében leheletnyi különbség mekkora íz módosulást okozhat az elkészített végtermékben.
A Dilmah élen jár a tea alapú italok elkészítése, azaz a teamixológia oktatásában világszerte. A tea mixológia a természet legnagyszerűbb természetes italának, a teának elegyítését jelenti más összetevőkkel, tea ihlette alkoholmentes és alkoholos koktélok, shooterek készítése során.
A különféle ízek közötti harmónia megteremtése már önmagában is kihívást jelent, hiszen ismerni és érteni kell az egyes teafajták sajátos jellegét és karakterét hozzá. A Dilmah újításaival ezen a területen, valamint a tea gasztronómiában azon dolgozik, hogy minél több emberrel ismertesse meg a teában rejlő számtalan elkészítési és fogyasztási lehetőséget.
„Mint minden alkotó folyamatban, ebben is nagy szerepet kap a kísérletezés, így mindenkit bátorítanék, hogy próbálja ki ötleteit az otthonában is ezzel a különleges alapanyaggal.” –biztat Nagy Zoltán.