Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekvárral töltött tolófánk (churros)

Hozzávalók

  • 1,5 dl víz
  • 1,25 dl étolaj
  • csipet só
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • A sütéshez:
  • 3-4 dl étolaj
  • A tálaláshoz:
  • vaníliás porcukor
  • sárgabaracklekvár

Elkészítés

    1. A vizet, a sót, az étolajat egy fazékban feltesszük forrni egy magasabb falú fazékban. Ezután beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük gyors mozdulatokkal, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, és szép fényesre kidolgozzuk. Ezután egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba tesszük a tésztamasszát.
    2. Egy tepsit sütőpapírral befedünk, és a tésztából ujjnyi, jó arasznyi rudakat nyomunk rá, majd hagyjuk pihenni a tésztát 3/4 órát.
    3. Egy lábasban felmelegítjük az étolajat, nem túl forróra, és a fánkokat 6-osával kisütjük.
    4. A kész fánkok közepét egy vékony dróttal kilyukasztjuk, és a habzsákba töltött lekvárral betöltjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk - jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Egy habzsákba tettem a lekvárt, a végére a kis lyukú fejet tettem. Nem fontos betölteni, mellé is kínálhatjuk a jó házi baracklekvárt. Egy videón láttam ezt a műveletet, ott csokival vagy nutellával töltötték.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin