Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekvárral töltött fánk

default user icon

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 4 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 csipet só
  • 4 db tojássárgája
  • 6 dkg vaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek rum vagy rumaroma
  • lekvár
  • 1 db tojásfehérje
  • olaj

Elkészítés

    1. Az élesztőt a cukor felével langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba átszitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az élesztőt, a maradék cukrot a tojássárgákat, a felolvasztott vajat, a vaníliakivonatot, a rumot. Összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk.
    2. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle. Minden második körre teszünk egy kanál lekvárt. 
    3. A lekváros körök széleit lekenjük tojásfehérjével, majd befedjük a másik tésztakoronggal. Óvatosan megnyomkodjuk a széleit, ezután konyharuhával ismét lefedjük és legalább 30-40 percig kelesztjük.
    4. Egy mélyebb serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy a fánkok "derekáig" érjen, vagyis ne érjenek majd a serpenyő aljára sütés közben. A fánkokat belehelyezzük és lefedjük. Ha megsültek, megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük.
    5. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

    HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI: 10 ISTENI FÁNK RECEPT A SÜTŐPOROSTÓL A CSÖRÖGÉIG! >>> 

    TÚRÓ ÉS CSÖRÖGE: AZ 5 LEGJOBB FARSANGI FÁNK ÉLESZTŐ NÉLKÜL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin