Keress receptre vagy hozzávalóra

Lekváros piskótatekercs egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • baracklekvár

Elkészítés

    1. Egy tálban aa tojások sárgáját a porcukor felével habosra keverjük, majd a tojásfehérjékből habot verünk, a maradék 6 dkg porcukor fokozatos hozzáadásával. A habot óvatosan a tojássárgájához vegyítjük, és beleszórjuk a lisztet.
    2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, egy késsel vagy spatulával simára egyengetjük (kb. egy ujjnyi vastagságúra simítjuk), és közepes hőmérsékleten megsütjük, szép világosra.
    3. Ha megsült, lisztezett papírra borítjuk, a rásült sütőpapírt lehúzzuk róla, és azonnal megtöltjük a lekvárral, majd a tiszta papírral összetekerjük. 
    4. Ha kihűlt, a papírt eltávolítjuk, a tésztát szeletekre vágjuk, majd a tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.

     

Megjegyzés

Baracklekvár helyett málna-, eper- vagy narancslekvárral is készíthető.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Lekváros piskótatekercs egyszerűen recept?


Magazin