Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekváros piskóta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg almalekvár
  • porcukor
  • 1 marék áfonya
  • mentalevelek

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük 3 ek vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és 1 csipet sót. Ezután hozzáforgatjuk a felvert tojássárgájákat. Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd ezt is a többihez forgatjuk. A tésztamasszát sütőpapírral bélelt 32x39 cm-es tepsibe simítjuk. Aranysárgára sütjük 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt.
    2. A lekvárt átkeverjük. A megsült tésztát tiszta konyharuhára borítjuk, megkenjük az átkevert lekvárral, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát. Egy kevés porcukorral, áfonyával és mentalevelekkel díszítjük. Ízlés szerint kakaóporral vagy fahéjjal is megszórhatjuk.

    MANDULÁS-PUNCSOS PISKÓTA>>> 

    MEGGYES-MANDULÁS PISKÓTATEKERCS>>> 

    VAJAS PISKÓTA (ALAPRECEPT)>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin