Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros non-plus ultra

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 31 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 23 dkg porcukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • A habhoz:
  • 3 db tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • dió
  • savanykás lekvár

Elkészítés

  1. A lisztet alaposan elmorzsoljuk a hideg vajjal, csak ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót és készre gyúrjuk a tésztát, majd a hűtőszekrényben hagyjuk pihenn.
  2. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk és egy habzsákba töltjük.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk és süteményszaggatóval, kis kerek lapokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. Minden lap tetejére nyomunk a tojáshabból, és egy-egy szem, negyed diót szúrunk a közepébe. Így nem esik le a hab sütéskor a tészta tetejéről.
  5. 100 fokos sütőben körülbelül 10 percig sütjük (szárítjuk). Mikor elkészült, nem vesszük ki azonnal a sütőből, mert a hab könnyen összeeshet a tetején, hanem nyitott ajtónál megvárjuk, amíg tovább hűl.
  6. Mikor már langyosra hűltek a habos lapocskák, egy-egy darab alját megkenünk lekvárral és összenyomjuk a másik darab aljával, azaz „összeragasztjuk” őket. Így járunk el minden habos koronggal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss