Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekváros mézes-krémes

default user icon
2 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db tojás
  • 3 dkg zsír
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 15 dkg porcukor
  • kevés tej
  • 45 dkg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 15 dkg margarin
  • 15-20 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál búzadara

Elkészítés

    1 egész tojást, 3 dkg zsírt, 2 evőkanál olvasztott mézet, 15 dkg porcukrot, és egy kevés tejet gőz felett addig keverünk, amíg besűrűsödik.

    45 dkg lisztet összekeverünk 1 kiskanál szódabikarbónával. Mindezt a meleg masszával gyorsan összegyúrjuk és gyorsan, míg meleg, 4 nagyon vékony lapot nyújtunk. Egyenként zsírozott sütőben kisütjük őket, pár perc kell csak laponként. (Nekem nagyon kemény lett a tészta, szinte mint a száraztészta, de csak pár csepp tejet tettem bele, biztos több kellett volna. És tényleg sietni kell, mert ahogy hűl, úgy keményedik.)

    A krémhez 15 dkg margarint és 15-20 dkg porcukrot habosra kikeverünk. 2 tojássárgát is kikeverünk 2 evőkanál porcukorral, és 4 dl tejben 2 evőkanál búzadarát és a cukros tojás sárgát felfőzzük. Kihűtjük, majd a 2 krémet összekeverjük.

    Rétegezés: alul 1 tésztalap, rá a fehér krém fele, rá 2. lap, rá sárgabaracklekvár minimum 3 mm vastagon, rá 3. lap, rá a krém második fele, rá 4. lap, a tetejére pedig csokimáz.

    Csak néhány óra után lehet szeletelni, de legjobb másnap.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Klari30
Ja, és, mivel tojás nincs benne, annyi evőkanál búzadara, ahány dl tej.
Klari30
Én is szoktam sütni hasonló sütit, éppen ma tettem délután, annyi különbséggel, hogy sokkal több krémet teszek bele, a krémben nincs tojás, és nem barack, hanem valamilyen pikáns lekvárt teszek bele (most pl áfonya). És egy jó tanács: mivel én nem tudok olyan gyorsan tésztát nyújtani, mint a nagyim, nekem bizony megdermed, ezért nyújtás előtt néhány másodpercre beteszem a mikróba. Nálunk ez a süti a család kedvence!!!

Hasonló Receptek

Magazin