Elkészítés: A lisztből egy keveset félreteszünk a nyújtáshoz, a többit összekeverjük a sütőporral, a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a margarint kis darabokban, a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk. Cipóvá formázzuk, frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük. A málnalekvárt összedolgozzuk a marcipánnal és a pálinkával.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 18x25 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk. Rákenjük a lekváros masszát, és a hosszabbik oldala felől feltekerjük. A végeket kissé összenyomkodjuk, és a rudat 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit, a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztarudat kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk, és a sütőpapírra fektetjük. A sütőben 12-15 percig sütjük. Rácsra szedjük, kissé hűlni hagyjuk, majd megszórjuk porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre